Hot Stuff

Sunday, November 27, 2011

:: Jarum-Jarum Israel dari Singapura ::
Oleh : Ibnuyaacob
Pada :19 Ogos 2008

Republik ini walaupun kecil tetapi taringnya lebih besar dari harimau Malaya. Maka tidak hairanlah jika ada orang mengatakan jika Malaysia berperang dengan Singapura maka Malaysia akan kalah.

Sejauh manakah kebenaran kata-kata ini?

Ianya memang benar. Singapura yang kecil itu sebenarnya menguasai hampir seluruh sistem keselamatan Malaysia melalui tali barut-tali barut di Malaysia. Boleh dikatakan tiang seri ekonomi Malaysia hampir 60% dimakan anai-anai Israel yang bersarang di Singapura.


Israel Menguasai Malaysia Melalui Singapura

Dalam menguruskan sistem keselamatan negara, salah satu aspek penting ialah sistem komunikasi dalaman iaitu antara pejabat persekutuan  dengan ibu pejabat negeri. Kawalan ke atas sistem komunikasi amat penting kerana kebocoran maklumat akan menyebabkan pihak luar mudah meneroka strategi rahsia keselamatan negara.

Namun sekarang ini bukan sekadar tidak selamat, malah dimiliki sepenuhnya oleh Israel melalui agen-agennya di Singapura. Sistem komunikasi PDRM dimonopoli terus oleh syarikat-syarikat Yahudi di Singapura.

Perkara ini disahkan sendiri oleh akhbar The Star pada 5 Ogos 2008 (Selasa)


(Gambar) Mr. Izhak Naskar dan Dr Ido Schechter ketika pelancaran bursa saham syarikat TIS di Bursa Saham Tel Aviv pada 3 Disember 2006


Agen Israel Dalam Sistem Komunikasi PDRM

Keseluruhan tender pembinaan sistem komunikasi yang akan ditukar dari analog kepada digital telah pun diserahkan secara rasmi kepada Asiasoft (M) Sdn. Bhd. (no. Syarikat :150529-H)

Syarikat ini adalah milik penuh kepada syarikat tunggalnya iaitu Asiasoft Pte. Ltd yang berpangkalan di Singapura. Nilai penuh tender yang diberikan kerajaan Malaysia ialah RM 1 billion tetapi dikecilkan menjadi RM42 juta.

Apa yang mencurigakan ramai penyelidik ialah 'individu' yang bertanggungjawab membina sistem itu. Individu tersebut dikenalpastikan sebagai bekas tentera Israel yang berkhidmat sebagai programmer semasa di Israel.

Programmer yang bernama Izhak David Naskar yang memegang pasport Israel bernombor 10902695 itu masih lagi warganegara Israel. Jadi, bolehkah kita menganggap ini suatu kebetulan?

Paling membimbangkan ialah Izhak bukanlah tentera atau programmer biasa, beliau  adalah 'pakar' sistem komputer yang telah memenangi anugerah daripada Kementerian Pertahanan Israel. Malah beliau juga bertanggungjawab membina sistem risikan berteknologi tinggi untuk pasukan pertahanan Israel sekitar 1970 hingga 1987.

Seorang lagi rakan Izhak yang betanggungjawab membina sistem komunikasi PDRM ialah Ido Sccheschter yang memegang pasport Israel bernombor 56626252. Ido pula lebih mencurigakan kerana selaku ahli pasukan yang bertanggungjawab membina sistem komunikasi untuk PDRM bersama-sama Izhak, hingga saat ini beliau masih lagi seorang tentera Israel yang sah bukannya tentera Israel yang pencen.

Apakah yang menyebabkan PDRM mengambil orang-orang Israel ini? Adakah kerana terdesak atau didesak?

Bukankah lebih baik jika dilantik programmer-programmer dari kementerian pertahanan Iran yang sememangnya lebih pakar dari Israel.


Penguasaan Singapuran dan Israel di Malaysia

Seperti yang didedahkan sebelum ini  bahawa Henry Kisingger telah pun berbincang sebelum ini bahawa Henry Kissinger telah pun berbincang sesuatu dengan mantan Perdana Menteri. Tetapi kita harus ingat perletakan jawatan Dr Mahathir bukanlah titik noktah penguasaan Yahudi ke atas Malaysia.

(Gambar) Richard Blum dan isterinya Diene Fiensten (Kanan) adalah Senator Us berketurunan Yahudi dari Parti Demokrat.

Kerja-kerja penguasaan Israel ini disambung pula oleh Khairy Jamaludin apabila bertungkus lumus menjual saham Pantai Holding kepada Parkways Holding iaitu syarikat milik pelobi zionis terkenal iaitu Richard Blum.

Isu-isu yang perlu diberi perhatian
  1. Penjualan saham Pantai Holding oleh Khairy Jamaludin kepada Parkways Holding. Jumlah saham sebanyak 31 peratus.
  2. Penjualan saham Telekom sebanyak 5% kepada syarikat Singapura iaitu Temasik Holding.
  3. Syarikat MITV milik Israel di Singapura berjaya memenangi lesen penyediaan 3G di Malaysia. Kemenangan mengalahkan syarikat lain yang lebih layak iaitu Digi.
  4. Penjualan air Malaysia kepada Singapura yang tidak masuk akal sebanyak 3 sen untuk 1000 gelen. Untuk menampung keperluan air rakyat Johor, kerajaan perlu membeli semula air kepada Singapura dengan nilai 50 sen untuk 1000 gelen. Ini seperti memberi air percuma kepada Singapura.
  5. Dikhabarkan sistem keselamatan komputer Kementerian Pertahanan (MINDEF) sentiasa diserang hacker dari luar negara setiap 15 minit.

Kesimpulan

Sehingga kini Singapura amat bergantung hidup kepada Amerika dan Israel. Keseluruhan sistem keselamatan dan ketenteraan Singapura adalah kembar siam dengan ketenteraan Israel. Apabila keberkaitan ini berlaku maka harus bagi kita melihat akan tujuan tersembunyi Singapura yang cuba menguasai ekonomi Malaysia.

Kita harus sedar, negara Israel yang kecil itu sudah pun menguasai ekonomi kebanyakkan negara-negara dunia berkuasa veto. Orang-orang Israel adalah pemilik-pemilik saham terbesar bagi syarikat-syarikat gergasi dunia. Saham adalah kunci pintu gerbang untuk memasuki ruang pembuat keputusan sesebuah negara.

Walaupun pemimpin dipilih rakyat dan pemimpin akan mengikut kehendak rakyat, namun putaran itu akan kembali semula kepada penentu kemajuan ekonomi negara iaitu pemilik-pemilik syarikat gergasi dalam negara.

4 comments:

Anonymous said...

what should we do?.. need to be aware of this thing.. defense our beloved country..apa kita perlu lakukan untk mempertahankan sistem pertahanan negara tercinta ini?..tell me!!

Anonymous said...

what should we do?.. need to be aware of this thing.. defense our beloved country..apa kita perlu lakukan untk mempertahankan sistem pertahanan negara tercinta ini?..tell me!!

Tuan Muda Farhan said...

mungkin kita kekurangan tenaga pakar bagi membuat sistem pertahanan negara kita.. justeru itu marilah kita mendidik generasi baru agar mereka mengamalkan budaya ilmu agar lahir genius-genius dan saintis-saintis yang dapat membangunkan dan membantu negara ini.. Wallahulam.

Anonymous said...

http://hermeskelly.finniwolf.com Lffkgpp http://hermeshandbag.finniwolf.com kelly hermes kelly hermes sale each element should hermes logistic be generated not the same as the hermes purfume really last devoid of any recovery time or even fussing with place-in, athletics types. this depart this amazing the winter months every and relish the in peace happiness together with element created by outdoor camping, your amazing coach have the ability to help you besides go for a positive range of bagpipes, but you will also the actual required items which don't today pop into your head, comparable to string, polish, Tape also plastic bag flavoring (You're in for a treat),

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...